Поради мами

Поради мами пам’ятаю,
Роки із ними вже живу.
З шляху свого я не звертаю,
Багато літ по ньому йду.

А на шляху всяке бувало,
Бо доля в кожного своя,
В житті, бувало, різне мамо,
Любов тримала лиш твоя.

Дітей своїх, чужих любила,
Навчала мудрості життя,
Людську порядність ти цінила,
Дитячі пестила серця.

Щоб у добрі жили, раділи,
Завжди сміялись від душі,
Батьків, рідню свою любили,
Були щасливі у житті.

Пішли своїми ми шляхами,
Долали їх, хто як умів.
Поради згадували мами,
І не звертали із шляхів.

Уперто йшли по них роками,
Вела до цілі нас мета,
Хоч поряд не було вже мами,
Вона так рано відцвіла.

Осиротіли ми без мами,
Не відчуваємо тепла,
Як не бува життя без драми,
Без сліз і горя не бува.

Поради треба цінувати,
Коли із нами матері,
Любити їх і шанувати,
Щоб в смутку мами не жили.

Щоби за нас вони раділи,
Від щастя на очах сльоза.
Хвилини ці щоби цінили,
В житті повторів не бува.

Життя у нас таке коротке,
Не забувайте ви  цього.
І не завжди воно солодке,
Цінуйте і любіть його.


Рецензии