Весела Коледа

ВЕСЕЛА КОЛЕДА
         
Всичко чака. Вече вън
Едрее нощ вълшебна.
Светлини, елхи и звън,
Елени, път протегнат.
Лекокрила тишина,
Ахатово червена.

Кандило, маса и храна,
Олтара за смирени.
Лакомо часът преде
благословена сага.
Древна Коледа дойде
Алена на прага.

Пурпурно градът лети.
Радост светла зрее.
Извор с благодат блести.
Яростта бледнее.
Тих и ясен небосклон
Елегантно прави
Любовта на Бог в закон,
Изпълнен с добронрави


Рецензии