Бъдни вечер

БЪДНИ ВЕЧЕР
Нощта е стихнала в чакаща тръпка.
Вечерницата гадае.
идва Спасителят.
В светла прегръдка,
Небесната бездна сияе.
Идва Спасителят!
Древни пророци,древните книги разтварят.
Сбъдна се!
Сбъдна се!
Вяра потоци пътя постилат към рая.
И раят е близо,
близо човече!
Вслушай се!
Вслушай се само!
Бог е в Спасителя,
тук,
недалече.
Тук е,
на твоето рамо.
С него Надежда, Мир и Спасение
носим с извечното време.
Мъдрост узрява.
Мъдро смирение,
вие поредното бреме.

Нощта усмихнато утрото спуска.
Зорницата маха от Рая.
Утрото-бъдното с топла закуска
праща целувка в безкрая.
"СТРЕЛЕЦ НА МИГОВЕ" 1998г.


Рецензии