Зимова вIхола

Зима про себе заявляє,
Лютує, снігом замела.
Із вітром віхола кружляє
Буває в грудні вона зла.

Усіх бажає залякати
Міста і села холодить
Чого від неї ще чекати?
Подумав кожен у цю мить.

А вітер свище, завиває
Далеко чути як шумить
Дороги снігом замітає
В цю пору заєць не біжить.

Сидить тихенько притаївся
І вуха навіть опустив
Бо він сьогодні не наївся
Кущі і землю сніг покрив.

Мороз скував річки, озера
І вікна вже розмалював
Проліз туди куди не треба
Йому зігрітись не давав.

Гуляє віхола по полю
В урвищі грізно загула
Неначе вирвалась на волю
Бо  довго  в заперті була.


Рецензии