Блискавицi серця XIII

1.

коли ти пройшла
то серце по швах
зайшлося і стало
не бачу як мало
старого мене
твій погляд
багнет
твій голос
нагне
усмішку додолу
а кров нажене
то камінь оголить
підсніжний
з-під нього
не вирветься ніжність
бо важче від ніжності
вимір
де всесвіт наш
видихся й вимер
ніщо не цвіте
крім зими
ніхто не помер
тільки
ми

2.

проточна енергія
шарму і тіні
проточені входи
проґавлені стіни
опори підбиті
підборами тиша
мене підбирає
кидає і кришить
під ноги
до такту
в розмови салатні
таки позбираюся
в темряві хатній
на дні підребер’я
у збуренні мулу
рибина тепер я
доступне минуле
холодна вечеря
душа і печінка
до тебе достукатись
боляче
жінко

3.

не горнеться час
катуляю в зіницях
промерзлий качан
що ще_мить промениться
тепер докотився
ще порух
і баста
не матиму зору
де серце покласти
у білій загладі
між пір’ями крука
Христа Бога ради
складаються руки
криклива безвихідь
повзе в передпліччя
згадаю що дихав
і видихну відчай
і любо
бо легко
розтане сніжинка
в долоні моїй
мов окрилена жінка

5 Грудня 2012


Рецензии
**...кохання - то солодка мука, що інколи душить нестерним несприйняттям, а інколи окриляє, відпускає до небес, робить натхненним...Та ніколи не вільним...**
..........

Элланда Викторовна   25.01.2013 11:27     Заявить о нарушении
Закоханість - це хворобливий стан, але кращої хвороби не знайти, як і ліків...
Дякую, Еланндочко!

Юрий Лазирко   25.01.2013 23:41   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.