Чаравилин азаб...

Яраб ви гьал гьик ят1а зун галачиз?
Хквезват1а ви рикIел а байихар?
Мад гатIана, камарин яд амачиз,
КьуранватIа кIанивилин булахар?

Са чIавара лугьудай гьа на фад-фад:
Гьич уьмуьр заз нуш женни вун авачир?
Гила амма хъуьтIуьн югъ ваз ятIа гад,
Зун паталди – дуьня  мана кумачир...

А чун къекъвей яйлахрани дагълара
Рагъ алцифна, цифери цав кьунвани?
Тежедайвал гьич хабар къаз са ара,
Ашкъиди ви гьакьванни дав кьунвани?

Чаравилин азаб женни бес эхиз?
Кьарай квахьна югъни, йиф хьиз, я чIулав,
Бизар хьанва зун, хъуьцуьган элкъуьриз:
Гьич тахьайIта, ахварай къвен ви патав!
                август 2010
               


Рецензии