МелиIычхэр

Къэдабэщихуу зыкъысхуэбгъафIэу,
Маршруткэм и кIуэцIым укъызэплъа нэхърэ,
Си жыIэм уедаIуэу, хьэлыфIэу,
***т къэхъуа "местэм" укъэкIуамэ нэхъыфIт!
Щыхьээрыр зи инагъым згъэщIагъуэу,
Ди гъуэгур куэдрэ зэтохьэ?
УмыщI тхьэлъанэ сыкъомылъагъуу,
Гъэмахуэ джанэр бжьыщIыжыну зызохьэ,
Абы нэ къытеплъхьам,
Къуршыбгъэу дамэ къыстрегъакIэ,
Июль лъандэрэ, къэслъэтыхьтэм,
Кхъухьлъатэ зехуэ сащIакIэт.
ШIыщхьэфэм сытету къэскIухьми,
КъимыкIыу си гур итщ уэгум,
Нэхъапэ дызэрыщIатэм,
ЩIэлъыр ди нэгум - кIуат лъзгум?!
Xэт жызыIар мы жэнэту,
Маршруткэ автобус кIуэцIыр,
Ар къигъэкIуащ ТхьэлъапIэм,
МелыIыч рулым дэсу.
Неуэ! - жысIэм,
ЗанщIэу гузл ЩхъуантIэм дишэнущ,
Нэхъ къапщтэм - Шэджэм псыкъелъэм,
Къыхызох Iуащхьэмахуэ! - сыщыщщи Бахъсэн аузым.
Маршруткэр къэмывыIэу макIуэ,
Зыри жызмыIэу согуIэ,
СтекIат нэм и "удыныр",
Къыдэбвыжу щхьэ укъэуа?
УщикIынур къэсщIауэ щытамэ,
Нэхъ пасэу сыкъэтэджынут,
УикI укъихьэжурэ докIуэ,
Сыкъэбгъэнащ - фIэщIауэ.
Тхьэзэплъ Юрэ и "къуэшхэр",
IэнатIэ гугъу Iутхэщ,
ЦIыху куэд зырагъэцIыхур,
Узыншэу Тхьэм игьэлажьэхэ!
Iэнэр лъэкъуищым мзувыр,
Ещанэуи дызэхуэзэнщ,
Маршруткэхэр зэхэту Iуву,
МелиIычхэм нэчыхь едгъэтхынщ!
Сыноплъэ набдзэ къурашэ,
Алейуи зыдомышей.
Ухуейкъым, умымэхъашэ,
Згъэхъунщ ущикIар - пщэдей...


Рецензии