Несподiванно, завiтала зима

" Неси мені санки, дідусь -
Сніжочок, пухкесенький, випав!
З високої гірки спущусь,
Він, сріблом, земельку усипав!

Як гарно, вкружки, подивись -
Засніжило все, наче, в казці!
Ще вчора, встеляв землю лист,
Сьогодні - у ковдрі пухнастій! "

Не вірив я внукові, всеж,
З цікавістю, глянув в віконце.
І дійсно - не видко і меж,
В городі все біле, до сонця!

На вітах дерев снігурі,
Стрічають зимову красуню.
Синички літають в дворі,
Слідочки по снігу малюють.

Зібрались швиденько і ми,
З Андрійком. І вийшли із хати.
Матуся хлопчини й собі,
Скоріше давай одягатись.

Ну й свято дарує вона -
Прекраснійшая королева.
Чарівна, білява зима,
В сріблястім вбранні, кришталевім!


Рецензии