Це в кра мо му
Ліси й полонини в зимовому сні.
В селі моїм гомін, колядки співають.
Задумливо в небо, димлять димарі.
«Христос народився» всі радо вітають.
Несеться луна, по Карпатській землі.
Це в краї моєму, Різдво зустрічають.
І радість блаженства, бринить у душі.
Вже гори зелені. Лелеки вертають,
на землі сповиті у весняній красі.
Всеношна відправа, свічки догорають,
у кошику пасха та трепет в душі.
Б’ють звони велично, усім сповіщають,
«Христос воскрес!» луна по Землі.
Це в краї моєму, Великдень вітають,
Святе Воскресіння у кожній душі.
Неділя свята, скрізь молитви лунають,
у сповіді тайній, в причасті душі.
Це в краї моєму, Творця прославляють,
всією ріднею – великі й малі...
Свидетельство о публикации №112120410342