Анэ быдзышэ

Ныбжьэгъугъэ пэжым и гу IэфI тещIэу,
ЖытIэжа таурыхъхэм гухэ дыщищIам,
Мыхьэмэт нэмыщIи щхъэтхэр ди гъунэжу,
Дэщым гуапэу къызихыжыт – сэлам!
КъалэкIьхъыр игьащIэм щытщ гъуэгущхьиблу,
МафIэгухэм сакъыу я щхьэр щызыблах,
СэфрэIилрэ сэрэ зыкъэдбжыжу лIиблу,
Дыщыздеджам гъащIэм имыIэу тфIэщIт кIэух?
ЖытIэжыну диIэ пэт мелуан,
Сэ а махуэм хъунутэкъым зысIэжьэ,
«Мурадым» си куэдтт щызгьэхьэщIэн,
Ахэр хъурэт, хущхьэуэ зэзгъажьэ.
Чэзу зимыIэ теткъым мы дунейм,
Къэгьагъэм епэрым узыIэпешэ,
Ди Астик Бэла дихьэхам,
Ирехъу ар цIыхухэм я гум къинежын – фызышэ!!!
-Хуэмыхуу зы махуэ сыщытакъым,
Си псалъэр пэжщ шу гьусэу,
Ауэ пщIэншэу си щхьэм сыщытхъужкъым,
НэхъыфI дунейм темыт цIыхупсэ.
ХьэщIищэ зэуэ къысхуэмыкIуэм,
ЩыщIэнур си гум сэ нэхъыбэщ,
И бжыгъэр апхуэдиз мэхъу – «ВОДКА люкс Червонэм»,
Еплъ! – жери вагъэсеплъ ар Дэщым сгъэщIакIэщ???
Си анэм быдзышэр сIуричауэ,
СыцIыкIуу куэдрэ сыгъащ,
ИгъэзэкIуэжу СэфрэIил лейишхуэр,
Хъуэхъу дахэ жиIэри, «Бжьэр» сигъэунэщIащ.
Сыргъуч тырагъэууэ си жьэм,
БлагъэщIэм щихъыу сахэсынщ,
Си Iыхьэр щисфакIэщ КъалэкIыхьым,
Илъэсищэрэ зырэ къиугъащIэ СэфрэIил!
21.11.12


Рецензии