Жонка як вышэйшая iстота
амаль дарэмна
Зышла каханая з двара -
жыццё нIкчэмна
На сотках абвалiўся плот ,
І недзе збег галодны кот -
Няма у хаце гаспадынi .
Паўцiнне пазаўголлю -
шэры iней
І шыбы брудныя ад мух .
Ня бавiць лаянка каханай слух
І нават чарка валiцца iз рук
Бо розум мой пашкодзiла туга
Жыцце неверагодна цяжка ,
Апухлi вочы ад гарэлки i ад слез :
-Куды яе халеру дьябал знёс
I гэта усяго за дзень ,
А шкоды !...-
Што жыццё бяз сэнсу
Бадай няма жыцця далей -
Вяртайся любая хутчэй !
Свидетельство о публикации №112112710392