Перелаз

«Перелаз-перелаз
Від сусідів до нас» –
Забута, чарівна та пісня
Легендою лине в наш час...
 
Здійнялись стіною китайською
Ті сірії тонни цеглин,
Із котрих сусіда лихвацький
Паркан по межі спорудив.

І якось незатишно стало –
Неначе вріс в землю наш дім,
Неначе тягар того каменю
Нам сонечко геть затулив...

Сусід - він хороший хлопчина,
З начальства, привітний такий -
Чи мода тепер на ті стіни,
Чи мо' щоб не вкрався злодій?

Та й нам воно наче б то й добре –
Турбот й без паркану сповна,
Та от щось таке невимовне,
Журливе всю душу пройма...

Темніє...Сідаємо в парі
Край вишні - старі стали враз...
лиш в пам'яті пісня лунає
Про давній отой перелаз...


Рецензии