Де на краю поля

                Де на краю поля,
                Висока тололя,
                З вітром розмовляла
                Дівчина стояла.
            
                Питав в неї вітер,
                Про все, що не знав
                Наче струни віти
                Їй перебирав.

                Тополе, тополе
                Ти все бачиш, знаеш,
                Хто проходить полем
                Тебе не минае.

                Холодну водицю,
                Поп’е із відерця
                Та біля криниці,
                Скаже що на серці.

                Один заспівае,
                Другий засумуе,
                Все тополя знае
                Все тополя чуе...

                Нічого тополя,
                Не відповідала.
                Бо ген -  серед поля
                Дівчина стояла.

                Заплакані очі,
                Голівку схилила
                На коси дівочі,
                Хустинку накрила.

                То ж питай не в мене,
                А в тої дівчини -
                Чом  в житі зеленім
                Стоїть без причини?

                Не жне і не в’яже,
                Не чуе не бачить,

                То нехай розкаже,
                Чому вона плаче?


Рецензии
Ваши стихи на украинском языке такие мелодичные! Они глубоко трогают моё сердце.
Таня

Альтер Эхо   26.11.2012 14:21     Заявить о нарушении
БлагодарЮ за теплоту Вашей рецензии.которая меня всегда так радует.Я почти забыла родной язык.но если Вам понравилось. То
буду надеяться что не всё ещё я забыла
Желаю Вам всех благ и творческих успехов !
Лидия

Лисняк Лидия   26.11.2012 17:15   Заявить о нарушении