Времето спряло е...

ВРЕМЕТО СПРЯЛО Е…

Небето прегазено, смазано.
Слънчевостта му се пръска.
Металните клюнове алени
в огнена баня се блъскат.

Земята изтръпнала.
Щръкнали
погреби черни.
И цигли.
А ямите пепелни хвръкнали,
чак до небесните мигли.
Откъснати порти залостени,
скърцат:
доброто порок е.
Просъскваща ярост отлостена
вихри се дебелоока.
Пришпорва и удря по новото
ново хилядолетие.
Обесено виснало словото,
люшка  вятъра слепия.

Възелът на мира е обречен.
Тихо е.
Тихо е.
Тихо.
И домът на света е посечен.
Дяволът кисело киха.

Небето, разпорено, сгърчено.
Утробата му се лъска.
Металните клюнове-гарвани
С кръвта му вятъра пръскат.

***
Земята върти се изстинала
погреби дяволски съскат,
играта световна е минало
дяволски кикот се пръска.
Бездишие.
Времето спряло е.
Смъртта безработна остана.
Слънцето смръщено вяло е.
Адът пред Бога застана.
                2000г.


Рецензии