Богиня

Затихла музика давно,
Порозбігались пізні гості,
Ще на столі в пляшках вино,
Недоїдки,салфетки,кості.

Заснув сп'янілий чоловік.
Годинник північ доганяє,
Все це було немов вторік,
Чи хтось з гостей щось пригадає?

Ніч колисає дивні сни.
О,Боже,хочеться як спати,
Та треба витерти столи
Виделки й посуд поскладати.

Ганчірка й віник у руках
І знов засяяла кімната.
Стоїть від втоми гул в вухах,
Та треба швидше все прибрати.

За північ стомлена накрай,
Не встигла ще стулити очі,
А вже будильник-Вже,вставай!
І ніби не було ще й ночі.

Вже на ногах.Горить плита,
На стіл поставлений сніданок
І ніби Діва ти свята,
Виводиш діточок на ганок.

Всміхнися долі,а вона
Тобі всміхнеться ,і о диво,
Ти знову гарна,молода,
В твій слід вдивляюся вкрадливо.

Наллю в бокал вночі вина,
За тебе вип'ю -за Богиню,
Що через роки пронесла
Кохання й ніжність як святиню.


Рецензии