На долинi цвiте мак

На  долині  цвіте  мак,
Їхав  на  коні  козак...
А дівчина   мак той  рвала,
Гарно в  косу  заплітала...

А  як  косу  заквітчала,
Щось  веселе  заспівала.
Козаченько як  почув,
То  на  світі  все  забув.

Він  коника  завертае,
Зліз з коня та й  розглядае...
*Чи  то маки, чи  то зорі,
Чи  то  щастя. Чи  то  горе?*

Червоніе  мак  в  долині
Усміхаеться  дівчина
Тихо козака питае -
А  чого ти  сам  шукаеш?

Чи  то  щастя чи  то  долю
Або може  вітра  в  полі?

Козак  ближче  підійшов-
Шепче - щастя я знайшов
А скажи  де ж  твоя  хата.
Як  сватів  прийдеться слати?

Ой козаче  не  спіши,
І  мене ти  не сміши.
Бо собі  помилку зробиш,
Ти ж  мені не до вподоби.

Що ж пробач -   Сів  на  коня,
Та й  поїхав  навмання.
А дівчина  жалкувала,
Що  дарма  пожартувала.

А в косі  вже  в’яне  мак.
Чи  повернеться  козак?


Рецензии
Обожаю Ваши яркие, красочные зарисовки!
С душой,
Таня

Альтер Эхо   21.11.2012 23:22     Заявить о нарушении
Дякую за щире серце!На все добре Вам!

Лідія Лісняк.

Лисняк Лидия   22.11.2012 09:53   Заявить о нарушении