Казочка про мишенят

Жили-були на світі
Дві веселі мишки.
А ще жила у домі
Розумна й хитра кішка.
Мишки танцювали,
Весело співали,
Жили собі безтурботно,
Й нічого не знали.
А сіра хитра кішка
Їм пастку готувала...
Одного дня погожого
Веселі реготушки
Побачили на вулиці
Дві м'які пампушки.
-Ура!- Одна сказала,
-Ура!- Кричала друга.
А кішка, хап за вуха.
-Ой-ой!- Кричала перша,
-Ой-ой!- Пищала друга.
Та марно вже кричати,
Вам кицька не подруга.
Лукаво подивилася,
Зігнула хитро спинку.
А мишки так злякалися,
Сховались у корзинку.
А кішка розумнесенька
Хотіла їх провчити,
Бо мишки вміли бігати
І хвостики крутити.
Та після дня нещасного
Маленькі мишенята
Самі не будуть бігати
Без дозволу мами й тата.

                2003р.


Рецензии