В. Б. Йейтс. Из поэмы Серая скала

   [эпитафия молодым поэтам]
 
   Младыми вы ушли, увы:
   Хмельное, женщины, злой рок.
   Но в жизни не сложили вы
   Стиха, набить чтоб кошелёк.
   Никто из вас собрать не смог
   Когорту целую друзей.
   Вы Музы предпочли урок,
   Не изменив себе и ей.


                The Grey Rock         

   You had to face your ends when young-
   Twas wine, or woman, or some curse-
   But never made a poorer song
   That you might have a heavier purse,
   Nor gave loud service to a cause
   That you might have a troup of friends.
   You kept the Muses' sterner laws,
   And untrepenting faced your ends.


Рецензии