Блищить трава в травневих росах

Блищить  трава  в  травневих  росах,
Ріка  руйнує  береги,
Пасуться  кози  в  верболозах
І  все  буяє  навкруги,

Цвіте  і  тягнеться  до  неба  -
Степ  різним  полум’ям  горить.
І  все  в  нас  є,  чого  нам  треба,
Й  повітря,  наче  мерехтить.

Чумацький  шлях  блищить  над  дахом,
Так,як  і  в  пройдешні  віки.
Примарилось  – Чумацьким  шляхом
Ідуть  за  сіллю  чумаки.

Шугне  у  небо  думка  птахом,
Я  бачу,  як  ідуть  жнива,
Рубається козак  із  ляхом, 
Як  насідає  татарва.

Я  бачу  –  підростають  діти,
Що  вчора  ще  були  малі.
І  як  же,  друзі  не  радіти  -
Ми  живемо  в  святій  землі.

Кохано  моя  Батьківщина
Пізнала  ти  і  біль,  і  гнів,
Моя  бузкова  Україна,
Моя  журба,  мій  сміх,  мій  спів.

Минуться  наші  негаразди,
Підіймуться  похилі  віти
І  народяться  справжні  газди  –
Завзяті  і  хазяйновиті.

І  стане  сильною  держава
(Не уві снах, а наяву)
Відлунням: "Україні слава"!!!
З  такою  мрією  живу.

                16.  05.  09  р.
 Потяг  Львів  –  Луганськ

 


Рецензии
Всегда с интересом читаю стихи на украинском!
У тебя это тепло и понятно. Понравилось!

Ирина Горбань   07.11.2012 00:56     Заявить о нарушении
Спасибо, ира. Всегда приятно видеть тебя на своей странице.

Морозовлит   08.11.2012 16:30   Заявить о нарушении
Дякую , Юрію. Дійсно газди. )

Морозовлит   08.11.2012 16:42   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.