Не жартуй дiвчино

Де  за  вербами  світить  віконце,
А  над  хатою  в’еться  димок.
Там  кохана  моя  наче   сонце,
Та  на   жаль-на  воротах  замок.


А  за  муром  не  пес, а  вовчисько,
Все  навколо  подвір’я  біжить.
Бо  мене, не підпустить він  близько,
А приманками  не  ворожи...

Чому  ти,  до  воріт  не  підійдеш,
А цвітеш  наче мак  у  вікні?
На  хвилинку  на  ганочок  вийдеш,
Та  ні слова не скажеш  мені?

Потім  тихо  віконце  відкриеш,
Усміхнешся, Бог знае кому.
Не жартуй з моїм  серцем, дівчино,
Бо і сам я  не  знаю,чому.


Рецензии