Бабинi вареники - дiдова горiлка

           Полуднують в холодку,
           Старі у причілка...
          Старий  принести медку?
           Ні краще горілки.
          А хіба сьогодні св’ято?
          Чи  може неділля?
          Любиш ти стара бурчати,
           Неси мое зілля!
           Бо вареники твої
           Проковтнуть не  зможу!
           Мабуть цій біді  моїй
           Чарка  допоможе!
           Вареники не ганьби,
           Білі як сметана.
           Тобі чарочку аби,
           Їй завжди пошана.

           Та ні, в грудях щось болить..      
           Та цить стара хвати!
           Принеси скоріш налить,
           Оту пляшку з хати!
           Випив чарку, випив дві,
           Третю наливае
           Гомонить хтось в голові
           Чи то стара лае?

           Після чарок все поїв,
           Забирай   тарілку!
           Памятай слова мої-
           Лікар мій горiлка.
           Говорити старий важко,
           Що з дурнем що з п’яним
           Дай-но сюди тую пляшку,
           Бо зовсім зів’янеш.
           А навіщо вже вона-
           Ні горілки, ні вина?


Рецензии