Микельанджело Буонаротти

       Я для греха живу, переживая смерти
       свои- я умер, а жива вина.
       Добро моё - с небес, а зло - всё из меня


       ;yj; dla grzechu, prze;ywam swe zgony... - Micha; Anio;
Micha; Anio; - Pieta
;yj; dla grzechu, prze;ywam swe zgony...

;yj; dla grzechu, prze;ywam swe zgony,
;ycie mrze we mnie, a wina ma ;ywa.
Dobro me z nieba, z;o ze mnie wyp;ywa,
Z woli mej, kt;rej w;adztwa-m pozbawiony

Niewol;c wolno;; jak b;stwu, pok;ony
Sk;adam ziemsko;ci! Dolo nieszcz;;liwa!
Dla jakiej; n;dzy na ;wiat si; przybywa!

Micha; Anio; Buonarroti
prze;o;y; Leopold Staff


Рецензии