Минуле

Де  бур’ян,  та  трава  шовковиста,
Бачу   поле  в  колючій  стерні.
То обмие  роса  ноги  чиста,
То  стерня  коле  ноги  мені...

А  земля.наче  матінка  рідна,
То  шляхом, то стежками   вела..
Он  село  вже  за  вербами  видно,
Та  й  до  хати  мене  привела.

Відчиняю я  двері  у хату,
Хліб  ще  теплий  лежить  на  столі...
На  порозі  всміхаеться  мати,
Каже  осінь багата  в  селі.

Все  розвіялось  сивим  туманом,
А  туман  той  на  скронях  моїх.
Де ти  хата  моя? Де  ти  мамо?
Де   садок  і  мої  солов’ї?


Рецензии