Сон Микити

Пита   Ганна  у  суідки-
*Скажіть, лихо  взялось  звідки?
Скажіть,  тітко що  зробити,
Мій  нездужае     Микита.

Все  болить, ні  встать, ні  сісти,
Другий  день  не  хоче  їсти.
Другу  ніч  не  може  спати,
Вже й  не  знаю  .що  діяти?

*Кажете  не  може  спати?
Маю зілля  можу  дати.
Заваріть  як  чай  поп’е,
Чай здоровьячко дае.

*Заврила  Ганна  чаю,
І Микиту  напувае;
*Попий чаю чоловіче,
   Кажуть, чай цей добре лічить.

На  микиту  сон  напав,
Випив і добу  проспав.
Бо  таке йому  приснилось,
Пило  їло,  ще  й  котилось...

А прокинувся  спочатку,
      Розповів  все по порядку...
*Пам’ятаю  випив  чаю.
А коли  заснув- не  знаю.

С того чаю  як  напився,
Наче в яму   провалився.
Раптом  чую,  хтось  гукае,
Тільки  звідкіля .не  знаю    Друга частина...


Рецензии