Сон Микити 2 часть

*Гей   Микито! Чи  забув?
Ярмарка   сьогодні!
Говорила тобі  чув?
Ще  напередодні.

*Чув чи  ні - іди  сама.
Бач,  не можу встати.
Вчора мабуть не  дарма,
Сич  сидів   на   хаті...

А ти  кошика  взяла,
Глянула  сердито.
Щоб тут  п’янка не була-
Мушу,   дім   закрити.

Ти  лише за  той  поріг,
Я  схопився  і побіг...
Та  майнув  через  вікно,
Цю  дорогу  знав   давно
.
Ти до мене не зайдеш?
Бачу - кум  іде до хати
 Наче з  неба  випав сват,
Шкандибае,  свата   брат...

*Що  пішла вже с хати Ганна?
Погуляем  не  погано,
Хлопці  лізьте  у  вікно,
А  чому вам так смішно?

Хлопці  лізуть  та регочуть,
Всі,  до випивки  охочі.

Не  помітив  звідки впало,
Самогонка  хліб  та  сало?
Їли пили гомоніли,
Аж  носи  почервоніли.

Лиш  тоді  вже  стало важко,
Як  порожні  стали  пляшки.


Рецензии