Сон Микити -3 ч

*Ну бувай ! Чому  так рано?
                *Хочеш  щоб  застала Ганна?
                Та  за  твого самогона,
                Нас  ганяла  макогоном?

                Раптом  двері  заскрипіли,
..                Тікай  хлопці  з  хати!
                Всі  через  вікно  успіли,
                А  я   ліг  стогнати...
               
                А  ти  тільки  на  поріг-
                Що за  смерід  в  хаті?
                Як це  ти  напитись  зміг,
                Як  не  можеш  встати?!
 
                Ліки  зараз  я  знайду-
                Геть  п’янице  з  хати!
                На  ярмарку  поведу

                Тебе  продавати!

                А  на  ярмарці  тій  люду!
                Що  тепер  зі  мною  буде?
                А ти  в  голос – продаю!
                Чоловік  хороший!!!

                В добрі  руки віддаю,
                В  кого  нема  грошей!
                Я й  прокинувся – скоріш,
                Витер  піт холодний.

                Коли  чую - на  поїж,
                Третий  день  голодний...
                Та  питаеш, ще  погано?
                Сон дурний приснився Ганно

                Сон - який? Якась  дурниця,
                Наче я гіркий п’яниця,
                Ти прогнала  мене з  хати,
                На ярмарку  продавати...
   
                То  за  гроші  то задаром,
                Серце  холодом  то  жаром...
                Ганна  з  ляком  подивилась,
                Зойкнула, перехрестилась.

                -Боронь Боже - каже  тихо,
                Хай  мине нас таке  лихо...
                Випив  кварти  три на свято-
                Хіба  люди  це  багато?


Рецензии