Бакlиб баллагь

Лебри гlяхlял хъалибарг,
Разиле цабри ити,
Бакlиле хугил баллагь,
Хъалибарг дикl бушиби.

Итl баллагь хlу цайри,
Хъалибарг дикl бушири,
Гьадикала хlа диги,
Чар даресана тlарри.

Цес хlу эха вакlири,
Цес хlуни их раргири?
Хlу ихис гlягlнил хlинри,
Их амарсаличу царри.

Цен хlазе ихини эса?
Диги агора иле,
Цен хlатl ихра ракlеса,
Дигуй амарса левле.

Амарсали ихия,
Лебил их хабар багьун,
Бихьиле дис цуния,
Йебуличу арякьун.

Хlябал бари тlаррукlуб,
Амарса левкь хlакьулри,
Це бугьубара иле,
Цlакьле пикри рукlулри.

Унзалике ихия,
Кьутl бикиб вайтlа ана,
Иб рурсили чин цая?
Итl леври жаниварана.

Хьар бягъиби рурсили,
Бура хlу кина цайри?
«Ну цайри гlяяркьана»,
«Кавшира итl нуни гьана».

Хlулбе шини дяхъиби,
Уркlи гlядаб бухъуни,
Амарсалзе ихини,
Цес кавшири итl иби?

Хъалибарг тlутlу бугьуб,
Амарсали их ратун,
Дигира паш дугьуб,
Дунъялике их кахlалъун.


Рецензии
Салим, стих с очень глубоким содержанием. Молодец! Аллах всё видит и за за всё всем воздаст. Его невозможно заболтать, обмануть, запугать.
Агь х1у арали ват, гъабза. Г1ях1си назму леб.
С уважением А.А.

Аминат Абдурашидова   25.11.2012 16:56     Заявить о нарушении
Хlечи Аллагь рази виаб) хlед баркалла халаси))

Салим Герейбеков   25.11.2012 17:18   Заявить о нарушении