Уэри уэ!

                Къумыкъу Уэсмын деж
ИкIи у Зеикъуэу икIи у-Уэсмэну,
«Хьэм и ныбэм укъикIащ».
***ту тIэкIу узпэсплъыхьыну
Хъуркъым, пшапэр зэхэуащ.

Моу си куэщIым зэ къитIысхьэт,
Тхьэм и нэфIыр зыщыхуэн,
Зэгуэр уэ пхуэдабзэу сэри   
Дыгъэ нуру сыщытащ.

Лъостэнащ Маржан и дэлъхути,
ЗейкI згъэгъуащэуэ щытыгъакъым,
Абы и къуэм и къуэм и къуэр
Ещхьыркъабзэ ухъужаи!

Сэ маршруткэм сыщитIысхьэр-
Слъагъун Цiыху жызори аращ,
Нобэ тIоу къикIащ си кIэныр-
Уэ щIалэфIым сыпIущIащ!

Къазбич Тхьэм уэ уригъэIэ,
Уэ фIы дыдэу укъежьащ,
Ещхь ухъужмэ уи адэшхуэм,
Уэ зэгъащlэ уехъулlащ.

Хьэсэнбий нэхъ щIалэ дахэ,
КъыдэкIам ди къуажэм язщ.
Хъунур пасэу жьыуэ къожьэр:
Хабзэ хъумеу ар щытащ.

Уи жьэр тIэкIу гъэувыIэ хъунуми,
Къыслъыгъэс иджы псалъэн,
Дауэ щымытми уи адэшхуэм,
Сриныбжьщ — лIэун.

Сэ тхьэмадэ сызэрыхъурэ,
Илъэс бжыгьэ хъуащ,
Сипхъу нэхъыжьым и къуэ цIыкIури
Уэщхьy уэ Уэсмэнщ!

Ар тынш дыдэу къэпцIыхуиущ
ТIэкIу зыдрешей,
Абы мащIэу зыщIыхишыр
ПащIэхэ зэрейрщ.

Ар хуэгъэгъуи уи цIэджэгъум
И Iэр схуэубыдыж.
Ди деж куэдрэ къэкIуэрейкъым,
«Хьэмэ къилъхуащ» - Ар!


Рецензии