Уэндэгъу

Щхьэхынэр щIэзыгьыIэу,
ГуащIафIэр зыгъэбатэм,
Уи гъуэгум зэпырыуу
МелуанкIэ сымыкIуэн.
Сэ сыт фейдэуэ сиIэ,
СхуэщыпхъуэкIэ щIым си пэр,
Бгым джэдыкIэкIэ еуэ,
Уи занщIэщ уэ здэбгъазэр?!...
ЩыжакIуэ сыхуэхъуну
Къэру симыIэ зыми,
Сырокьур сэ къалэну,
Си пщэм къыдэплъхьам – бжьыхьэм!
Дэшхуейм пытыжкъым тхьэмпэ,
Псори щIым къехащ,
Сощыпэри-сощыпэ,
Дэ къэпым и щхьэр спхащ.
КIэпхъ цIыкIури сыту бзаджэ,
ЗищIакъымэ Iыхьэншэ,
Си япэ в а г ъ э с е п л ъ*,
Дэ куэдым трихакIэщ.
Гъэмахуэр зэфIэкIам,
Бжьыхьэм и дунейщ,
Уэндэгьуу къытхуоблагъэри,
ЗэрызэфIэкIыу – дыкъулейщ!

*Вагъэсеплъ - проба.


Рецензии