Як буйно за вiкном цвiла черешня...

  Як буйно за вiкном цвiла черешня
 В чужiм саду i на чужiй землi.
 I в памятi  далекi днi воскресли,
 Чомусь тепер i тут на чужинi/

 Згадався сад, що був в моiм дитинствi,
 I та черешня в самому кiнцi.
 I молода усмiшка материнська,
 Черешнi-дички в маминiй руцi

 Черешнi-дички, що нарвала мама -
 Сама ше лiзла на самий вершок...
 А я мала була тодi й не знала,
 Яким то раем був отой садок.

 Як там буяли рiзнобарвям трави,
 I запах яблук досi не забуть...
 А бджоли як гудiли i лiтали
 Над морем квiтiв, що лиш там цвiтуть.

 Забулася...Та враз згадала,
 Що не цвiтуть там квiти вже давно,
 I сад той на городи розорали -
 Вернути нам нiчого не дано.

 I не зустрiне вже мене старенька мама,
 i я сама давно уже в лiтах.
 Та воскресае знов дитинства мого память -
 Черешнi-дички в маминих руках.
 


Рецензии
...плачу!... Чем больше лет, тем длинней шлейф памяти! Мамы не стало прошлым летом... и детство детство вспоминается всё чаще и чаще!!
Здравствуйте, Светлана!
Счастья Вам и всем Вашим девочкам!!

Нина Уральская   15.05.2014 19:04     Заявить о нарушении
Спасибо Ниночка!

Мама Света   16.05.2014 13:34   Заявить о нарушении
На это произведение написано 12 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.