Ахъырзэман

                КУЭШЕЙ Инарбий деж

Зэгуэр къырикIуэм уи щхьэм закъуэныгъэр,
Жыжьэ умыкIуэу уи гу сыкъэгъэкIыж,
Ящэркъым, икIи къащэхукъым жьыгьэр,
***мыIэ пэт гупыж езым укъегъуэтыж.
МыупщIэу пэш илIэнэпипIлIым ар къыщIыхьэм,
УехъулIэм и Iэр убыд къэтэджи,
Уэ хьэщIэ лъапIэ къыпхуэкIуам,
И ней къэпхьынщ уепыджым.
ЩIэпщIын хуэмейр сыт фIыщIэ,
ТхьэлъапIэм къыпхуищIар,
«Уэ уи ныбжь куэд псэужкъым»,
Уи закьуэщ жьыщхьэмахуэ хъуар.
Сыт узэплъэкIыжкIэ бжьыхьэм,
КъызэфIэлIащ губгъуэм къарабэуэ итар,
Ахэри ***якъым я дуней Iыхьэр къаухыну.
Неамал – щIы хъурейр чэзущ.
ШыдыкIэу зэи ущымытауэ, сытым щхьэ зиплъэфыхьын,
ПыкI уи пщIэгъуалэм ещIопщауи,
Зебдзау уи чышым – къыпщIыхьэIэу щытакъым!
НэххыфIкъэ зыхыумыным жьыгъэм и IэфIагъым,
Гъэ текIым – губгьуэр
Епэрхэм ясеинщ, уэ уи яужь къинахэм,
Тафэм – куэдрэ щагъэхъэнщ.
Тхьэм махуэ дапщэ къуитми,
УкъырихьэкIыу уи лъэм,
Уи нэмэз щыгъэр гьажэ,
Аращ уэ къыщхьэпэнур!
Ажал бжэщхьэIум нэхърэ нэхъ благъэм,
ХуумыгьэтIылъ фIырыфIкIэ уи щхьэр,
Уи ныбжьыр хэкIуэтами,
Уи гукIэ уэ ущIалэщ.
Ахъырзэману нобэ укъэсащ,
УщIемыгъуэжу –екъу
Илъэсищэрэ тIощIым!


Рецензии