Гъуэгумахуэ

Сагьыз фIыцIэжьу сыщибгъэньщкIум,
Ихуатэм си хьэдэр уфIэфIыу,
УегуапэкIынут си щхьэкIуэм,
ИмыщIэу, щIагъыбзэкIэ бгъафIэу?!
Уи адэр сэ сыукIатэм,
Хьунут ем сыIубгъащIэ,
Хейуэ сызытет дунейм,
УщIысхуэхъуар бий сымыщIэ?
Мэлыфэ зытелъ дыгьужьу,
Зы махуэ сыпхуэщытакъым,
Сыщытыну секъуащ щIалэжьу,
Си сомым цIэ тезукIакъым!
Сэ сыт уэсщIар,
ШыплIэм сиплъхьэну,
ЗгъэкIуэдрэ уи фIыщIэр,
Хьэфизыр сымэплъыс хъуащ щIыгъунэм.
АдыгэцIэ зиIэр,
Ежащ Интернет сызэрытым,
Махуэл дэзмыхыу сыкъоблыр,
Плъагъунщ сынэсым – Союзым!
Сэ сфIэфIщ Пегас и уанэгур,
Тыншу лъэрыгъым соувыэр,
Щхьэщысхуащ абы и жэгъыныр,
СщIащ и жыIэщIэ – шыуейм.
Рифмэхэм хэдэ сыхъуауэ,
КI-кIэ иуххэм сеплъыжкъым,
Дауэ ижужэIэрэ «IукI»,
Дамэ къыщыстекIэ дыдэм.
Къэмылалэм си шагъдийм и ныбэпхыр,
Жыжьэ сыкIуэн си мурадщ,
Усхуэмыхъу уэ щэлъахъэ,
Гьуэгумахуэ – къызжеIи нэхъыфIщ.


Рецензии