Wspomnienia o Polsce

...Dziekuje losu, ktory umozliwil
 Mnie po raz drugi wejsc do zycia
 Bo przypadkowo natrafilam
 Na ogiеn cieply zima mrozna
 Bo razem byles blizko mnie
 Bo obok jestes nawet teraz...

 Dotknelam ognia tamta zima
 A teraz gdy za oknem lato -
 O, twarza Twoja nieutrwalona
 Juz zanika po trochu w duchu
 Lecz prosze! prosze zeby sniegi czasow
 Nie skryly calkiem mile rysy...
               
                zima  1983
*
...Dzi;kuj; losowi, kt;ra da;a mo;liwo;;
Mi po raz drugi wej;; w ;ycie
Bo przez przypadek natkn;;am si;
Na ogie; ciep;y zim; mro;ny
Bo by;e; blisko mnie wtedy
Bo obok ty, i nawet teraz...

Dotknelam ogie; tej zimy
A teraz, gdy za oknem lato
O, Twoja twarz nieuchwytny
Ju; znika stopniowo w duszy
Ale, prosz;! prosz;, aby ;nieg czas;w
Nie przykry;e; w pe;ni s;odkie do;; ;adne rysy...


Рецензии