Сич

Сидить   сич  на  трубі, 
Тай  гукае  щось  собі.;
...Чи  то  кличе, чи  співае,
Чи  біду  він  накликае?

"Не  кричи  на  моїй  хаті,
Не лякай  стареньку  мати!
Бо  її  серденько  каже,Що  біда  когось накаже."...

"Я  нікого  не  лякаю,
І  біди  не  накликаю.
Пару  я собі  гукаю,
Що у тім  зеленім  гаю"...

Той лети  собі  у  гай,
Там  сову свою  шукай!
Бачиш - хреститься  стара,
Каже  що прийшла  пора".

"Ось  візьме  рогатку  дід,
Бо лякати  так  не  слід.!"
"


Рецензии