Близнюк коник-стрибунець

Близнюк – коник-стрибунець

Я близнюк за-гороскопом
Або коник-стрибунець,
У мені пирують скопом
Непосидько і борець.

По стезях несусь галопом,
Наче вітер-буревій,
Не закопуюсь в окопи,
Як іду - на ви - у бій.

Немов дика гірська річка
Яворюсь подовж роки,
А як трапиться осічка,
Не опущу я руки.

Часто я серед дороги
Повертаю в інший бік,
Там, де бісяться пороги,
Розбиваючи потік.

Я в крові непосидючий,
До сердець творю мости,
Як блаженний скачу з кручі,
Хоча можна обійти.

Як на хвильку залягаю,
То й тоді, мов грім, несусь,
Чи радію, чи страдаю,
Як близнюк, з усім борюсь.

Як нагодиться наскучить,
Журу шлю під три чорти,
Починає шило мучить,
Пориваюсь далі йти.

І біжу, і спотикаюсь,
Піднімаюсь і лечу,
Не боюся і не каюсь,
Не втихаю, клекочу…

Над коханням щось мудрую,
Хоч який я там мудрець,
То в мені пегас гарцює,
Славний коник-стрибунець.


Рецензии