Там де гнуться верби

Журиться  дівчина, під вербою.
І плете віночок  з  волошків,
Тихо сама радиться з собою
Бо немае в сироти   батьків.

От  Васильку, може ця верба,
Все тобі коли-небудь роскаже,
Як  же серце краяла  журба,
Як   за  обрій  тільки  сонце  ляже...

Ми  сиділи  тут  колись  рядком,
Там де   качечка пливе і   качур.
Он, вже й місяць  сходить  над  ставком,
Тільки я давно  тебе  не  бачу...

Може  любий  інша  на  думках,
Або може наречену  маеш?
Може ЇЇ  носиш  на  руках
А про мене, серце, не згадаеш?

Щоб дарма  віночок  не зів’яв,
Ти  надінь  красу  цю  волошкову,
Бо Василь далеко  мандрував
Але повертаеться  вже  знову.


Рецензии