Бязи жегьилриз
И вахтарин жегьилар
Вили-ц1ару рангарин,
Куьн жеда куь гьакимар,
Язух я чи рушарин?
Эркек яргъи киф галаз,
Вегьена ипек шалар,
Къашни нур гуз япаваз,
Акурла рик1 жезва т1ар.
Алаз гуьрчег либасар,
Папаринди яз ериш,
Ни хуьй ватан, эй ксар,
Вуч себеб я хьун дегиш?
Зун вил вегьез къекъвезва,
Хциз чешне жагъуриз,
Жегъин тийиз ишезва,
Тежез и кар кьабулиз.
Пад-пад жезва чилерни,
Эхи жезвач цаварвай
Т1ебиатдиз гьич акси
Физ жедайди туш чавай.
Гьамишалугъ рушари
Акъажзайд я гадайрихъ,
Регъуь я чаз "рангарин"
Итимар хьун вахтарихъ.
Дишегьлияр уьмуьрлух
Чараяр яз куьмекдин,
Разибур я жез кьулухъ
Анжах халис эркекдин.
Жуьреба-жуьр хамарин
Халкь авунва инсанар,
Руьгь азарлу ксарин
Чанар жеда гьар рангар.
Свидетельство о публикации №112101901412