це перебiр

Це занадто , занадто , занадто ,
Із очей сивих проситься біль ...
Це занадто , моя королево ,
І мій трон , крижаний ведмідь .
Це занадто , я Богом клянуся ,
Ще навернеться буря і тьма ,
Я ж навіки вовком обернуся ,
І для мене наступить зима .
Це занадто - блукати в тунелі ,
Це занадто - тонути у тьмі ,
І нехай мою голову бідну
Вкриють чорні й пурпурні плащі .
Це занадто - крізь морок кровавий
На колінах із ранами йти ,
Й наче зламаний кінь , ще й кульгавий ,
Свою гордість ганебну тягти .
Це занадто , з такими чуттями ,
Абонент не знайомий , прости ...
І як змій виповзаючий з ями ,
Свою долю у світ понести .
Це занадто , бо мститись не буду ,
Бачить Бог і лиш він є суддя ,
Почуття ж обернулися в груду
Й не знайти вже мені каятя .
Це занадто , як вовк-сіроманець ,
Буду тінню під домом ходить ,
По життю я лишень обірванець ,
Але вмію і щиро любить .
Це занадто жорстоко для мене ,
Так можливо й зламаюсь колись ,
До кінця я всеж вірю у себе ,
Хоча мрії мої не збулись .
Це занадто , й душі моїй вовчій ,
Безнадійно самотній та злій ,
Й наче димом розгонені й вітром ,
В щент поламані крихти надій ...


Рецензии