Та пiсня пташкою летiла

Колись   на  призьбі,  біля  хати,
З дівчатами сиділа я.
Сюди збирались поспівати,
Оселя  вабила  моя...
Веселі голоси  дівочі,
Летіли  ген...аж  до  Дністра.
А вже і парубочим,
Приеднатись прийшла  пора.

А тонкий  місяць поза  хмари,
Ховався   наче  підглядав,
Та все  пісень тих слухав  чари,
Бо сам  він  голосу  не  мав.

А голоси дівчат
  Дзвеніли, та  парубочі  аж  гуло.
 І пісня пташкою  летіла,
Хоч крил  у неї  не  було.

Давно  вже  хата  розвалилась,
І  все що там було як  сон.
А ще   недавно  ти приснилась,
Що  кличеш...світлом із  вікон


Рецензии