Минуле

У  Криму,  серед верб України,
Пушкін згадував річку  Салгір.
Де  як  полум’я  маки   в  долині,
Верби в річку  потуплюють  зір...

Де  на  кручах  туманом  повиті,
Забіліють  весною  сади.
Тоді  тиху  мелодію вітер, 
Їм на  крилах приносить  сюди...

Коли я задивляюся в очі,
В ті, що  небо ховають  на  дні.
Тоді річка  журливо  шепоче,
Наче  хоче сказати  мені:

Я несла  би  до Чорного  моря,
Оці  пахощі  кримських  садів.
Де вмиваються  росами  зорі,
Та пташок  невгамований спів...

Так би линула я аж  до  моря,
Та живе ця  надія  дарма-
На шляху височенії гори,
А для мене дороги  нема...

Так і я коли  щебет  пташинний,
Ностальгія  мене обніма.
Десь  далеко,  св’ята  Україна,
А для мене  дороги  нема...


Рецензии