Голубка -мама

Присіла голубка під срібними  вербами в гаї,
Заплакала слізно, холодним стіклом  сивини.
В тремтячім пориві  зібралась з лахміттям до раю
І так засинаючи стала чекати приходу зими.

Вона все віддала. Воно не потрібно їй більше,
Вона всіх ділила. Давала любов та добро.
Ночами  не спала, і сни над дітьми зберігала
Роками несла й берегла, те криштальне "кермо".

Розбилась надія, погасла турбота батьківська,
Забулись тривоги,слова, поцілунки та сміх.
Під вербами темними, стоїть постать сумна й одинока
Облива її дощ.Дме в обличчя їй  холод і сніг.

Вона так хотіла, віддати усе що найкраще:
Ділилась любовю  і краяла серце для всіх.
Та молодість швидко - журавлями у вись відлетіла,
І стала домівка - земля , а підстилкою - сніг.


Рецензии