На самот

Свобода, воля через край,
І так усе життя до скону.
Чи то є в світі справжній рай?
Це знати лиш тобі самому.

Одвічно жити в самоті ;
Благословення? Чи є мука?
Найбільше щастя на землі –
Для кожного своя порука.

Хто звик до темряви ночей,
Напоєних мовчанням тиші,
До стислих і простих речей.
І ти один, нікого більше.

А хто не може в однині
Проіснувати а ні миті,
Для того пекло на землі ;
Лишитися одному в світі.

Свобода, воля через край,
І так усе життя до скону.
Але чи то є справжній рай
Навік лишитися самому?


Рецензии