Кеше ж, анын язмышлар сыната
Кеше гомер кичэ - уз язмышын . Утеп биргэн бар вакыйганы.
Узгэртэлмэй , бирелгэн юлларын ,телэсэдэ анын, ж,аннары.
Хаталары ясалса тормышта ,
Коч-хэл белэн бэндэ тозэтэ.
Сон,га , артка калса борылышта ,
Гомер юлы хэсрэт курсэтэ.
Читтэн гэеп эзлэп , кичергэнен , танымаса , узенен, хатасын .
Ничек ан,лар алдагы коннэрдэ ? Гэеп кемдэ булып каласын .
Cу , гэепле тугел батсаларда.
Янсаларда , утта гэеп юк.
Гэепле шул булмый утерсэдэ ,
Йорэген,э очып килгэн ук.
Кеше ж,анын язмышлар сыната . Тирэнгэ ондэп йзэлгэнне
Канунарын тормыш тиз ан,лата . Сулар тартмый йозэлмэгэнне.
Беткэннэрне дару терелтэлмэй.
Хэр сойгэн яр калмый яннарда.
Сэбэпкенэ телэкне ан,латмый .
Эйткэн суздэ кайтмый уйларда.
Тормыш каннунарын була бозып , тик азагы - ачы кайгылар
Кылган эшне булмый уйдан сызып . Язмышлардан булмый узмышлар.
(08.10.2012г.)
Свидетельство о публикации №112100811139