Навеяло

Пале листя вирушає в путь
По землі, повітрю і воді,
На човни небес вантажать ртуть,
Щоб її розлити в синєві.

Тиша опановує ліси,
Птаство емігрує за кордон.
Царство невимовної краси
Сповнене неписаних ікон -

Ось берези жовто-золоті
І червоні клени, наче кров.
Бурштинова заметіль ланів
Поглинає все навколо знов.

Осінь йде зі шлейфом дощовим,
Сіє щиро смуток і печаль,
Вітер тужить, люди разом з ним,
Сірі й завжди зайняті, нажаль.

Диво швидкоплинної краси
Поховає скоро перший сніг...
Осінь плаче краплями роси,
Щоб її побачить кожен встиг!


Рецензии