А надворi надвечiр я

А   надворі  надвечір’я,
Бо  ще  місяць не зійшов.
Виглядаю на подвір’я,
Чи прийшов  чи  не  прийшов.

Вже  стемніло, звечоріло.
Вітер відпочити ліг.
А серденько все боліло,
Чом же ти  прийти не зміг?

Місяць вже зійшов нівроку,
Батько й мати сплять давно.
Лиш кохання карооке,
Не прийшло ще під вікно.

Щоб  старих  не   розбудила,
Хоч,  для  його це  смішно.
А мене вже  мати  била,
Щоб  не  стукав  у  вікно!

Стук...чи шелест у тополях?
А надворі ніч  давно.
Ой! Це чорнобрива  доля,
Знову стука  у  вікно...


Рецензии