Юнiсть

Півроку я чекав на цю весну, 
Але я так боюсь її, немов би
Оці птахи несуть авіабомби
Й ось-ось розірвуть тишу голосну. 

Все це так непомітно промайне,
І новий цикл вже заглядає в вічі.
Я полюбив би цю могутню вічність,
Але вона розтопче і мене.

Збираючи світання у рядки,
Я так жадаю і боюсь безсмертя.
Мої долоні в кров вітрами стерті,
І вже не здатні втримати думки.

Чи це та юність? Певно, що вона.
Не розумію, п'яний чи тверезий.
Повільно розпускаються берези,
Криштальне небо випивши до дна.

Здолавши хиби вроджених хвороб -
Різню своїх сторін-антагоністів,
Я б назавжди лишився в цьому місті,
Аби лиш поруч протікав Дніпро.


Рецензии
дуже гарно! дуже помірний слог, мов качелі розгойдуються)

Лекс Ткаченко   24.02.2013 12:39     Заявить о нарушении