Н. З. Хазану, учителю белорусской литературы
Заўжды любіла Вашу мову,
Ваш незвычайны добры гумар,
Яскравае, як кветка, слова,
Маўчанне Ваша, Вашы думы
Маўчанам звалі Вас у школе,-
Такім павінен быть мысліцель,
Я не забуду Вас ніколі,-
Ваш вобраз ззяе, бы ў сафіце…
Вы мне дарылі подых Слова
І сувязь хмельных гукаў кубак:
Максіма Танка, і Лынькова,
І прамяністага Якуба:
“Мой родны кут…як ты мне мілы”…
Купалы вершы – “ласкай матчынай”.
Са мной іх творы да магілы:
Прыйшлі ад Вас і сталі спадчынай!
Свидетельство о публикации №112092502184
Елена Лапшина 26.09.2012 01:05 Заявить о нарушении