Первоснежка

Рыгор Ситница

ПЕРВОСНЕЖКА

А когда вдруго покажется жизнь тупиковою,
И что путь нас завёл в тёмный сумрачный лес, -
Вдруг увидишь, как белым и чистым покровом
Первоснежное диво нисходит с небес.

Первозданно-несмелое, -
                белое-белое...
Бархатистое, -
                чистое, чистое, чистое...
Утешеньем-отрадою
                падает, радует...
И колышет
                Всё тише и тише и тише....

А я вышнею тишью стихи эти вышью,
Первоснежьем печаль свою припорошу,
И стерильно-небесною белою тишью
Забинтую израненую душу.

---ОРИГИНАЛ---

Рыгор Сiтнiца

ПЕРШАСЬНЕЖКА

А калi ўжо здаецца, што выйсьця – нiякага,
I што шэраю фарбай запэцканы лёс, -
Раптам бачыш, як белае, чыстае, мяккае,
Першасьнежнае дзiва сыходзiць з нябёс.

Палахлiва-нясьмелае, -
белае-белае...
Урачыстае, -
чыстае, чыстае, чыстае...
Суцяшэннем-спагадаю
падае, радуе...
Закалыхвае –
цiхае, цiхае, цiхае...
А я вышняю цiшаю верш гэты вышыю,
Першасьнежжам журбу сваю зацерушу,
I стэрыльна-нябеснаю белаю цiшаю
Забiнтую параненую душу.


Рецензии