Балада про чорного птаха

Жовтий цар кидає
Світло у променях,
Чорний кіт співає
На моїх колінах.

Хмари та отрута
За вікном повітрі
З вітрюганом лютим
Лізуть у будівлі.

Серед хмар літає
Чорний птах і всюди
Він дітей шукає
Зниклих від отрути.

Я вікно відкрила,
Простягла долоні,
Прилетів мій милий
З болем та сам в крові.

У вікно отрута
До мене підкралась,
Розпустила пута,
Подих мій забрала.

У хаті на підлозі
Я життя лишаю
І теплом останнім
Птаха зігріваю.

Птаха зігріваю,
Проклинаю долю;
Наша кров стікає
По моїм долоням.

Я кричу від болю,
З криком просинаюсь.
З світлом грають тіні,
Де той птах? Немає...

Чорний кіт співає
На моїх колінах,
Жовтий цар кидає
Світло у променях.


Рецензии