En oceano, kie sirenoj kantas
Jaro post jaro shipo navigas lanta.
Vel' cxifonigxis, likas de sxip' kareno,
Trovi ne povas vojon gxi al haveno.
Dancas laux ond' delfenoj, kriegas laroj.
Fluas de sun' mielo al vir' grizhara.
Li al gepatraj bordoj memoras vojon,
Sed ne permesas hejmen reveni Trojo.
Multe da jaroj, kiujn forprenis Diablo,
Multe da sango sorbis avida sablo.
Vento sopiras. Plauxdas de laroj krioj.
Timas la viro: atendas lin jam neniu.
Подстрочня
В океане, где поют сирены,
Год за годом плывет медленный корабль.
Парус износился, протекает днище корабля,
Не может он отыскать дорогу в гавань.
Танцуют на волне дельфины, вопят чайки.
Течет солнечный мед на седого мужчину.
Он помнит путь к родным берегам,
Но не позволяет вернуться домой Троя.
Много лет, которые забрал Дьявол,
Много крови впитал жадный песок.
Ветер тоскует. Плещут крики чаек.
Мужчина боится, что его уже никто не ждет.
Свидетельство о публикации №112091401432